Een cadeautje voor al mijn trouwers

Een huwelijksdag is een speciale dag, misschien wel één van de mooiste dagen in het leven van het koppel. En daarom doe ik er ook alles aan om deze dag onvergetelijk te maken. Om die reden zorg ik ook steeds voor een leuk, offline cadeautje voor al mijn trouwers.


Een box vol herinneringen

Foto's digitaal zijn leuk, maar het is zoveel leuker om er ook écht fysiek door te kunnen bladeren. Om die reden zorg ik steeds voor een leuke box vol herinneringen voor mijn trouwers. Een houten box met de alleszeggende "we said yes" waarin er ruimte is voor prints en voor een USB-stick. De boxen worden leeg geleverd en dan is het aan mij om deze wat gezellig in te delen.


Waarom prints?

Vaak krijg ik de - terechte - vraag: Annelies, waarom kies je voor prints en niet voor een fotoalbum? En ik hoor het je al denken, het lijkt toch veel logischer om een fotoalbum cadeau te geven? Wel, ik ben het daar niet helemaal mee eens. Een fotoalbum is meteen heel erg definitief: de pagina's volgen elkaar op, de foto's staan 'vast' en als er dan nét toevallig een foto tussenzit dat het koppel vreselijk vindt, dan zit je ermee. Natuurlijk lever je als fotograaf geen vreselijke foto's af, maar mensen zijn nu eenmaal heel streng voor zichzelf op foto. Dus die ene, vreselijke foto zal er altijd blijven staan en het koppel zal zich er altijd aan ergeren.


Ik kies ervoor om prints te geven om verschillende redenen. Het koppel kan nadien zelf een album samenstellen met de gewenste foto's, de prints kunnen ingekaderd worden of ze kunnen gewoon bewaard worden in de houten box.


De USB-stick is meteen een back-up

De USB-stick tenslotte bevat de volledige beeldengalerij, zowel op webformaat als hoge resolutie. Op deze manier heeft het koppel altijd een back-up van de foto's die ze eerder digitaal ontvingen. Daarnaast kunnen ze met de hoge resolutie bestanden meteen aan de slag indien ze nog meer drukwerk wensen. Ik kies er bewust voor om mijn trouwers zelf drukwerk te laten bestellen, maar bied ook aan om hen hierbij te helpen om hen deze 'zorgen' uit handen te nemen.Om duidelijke redenen hou ik mijn leveranciers in dit geval liever geheim. Ik vind het belangrijk om op zoek te gaan naar mijn eigen stijl, mijn eigen ideetjes en steek hier dan ook enorm veel tijd in. Om deze reden maak ik dan ook liever niet publiekelijk bekend waar ik mijn drukwerk en/of boxen bestel.


Heb je vragen over drukwerk of andere after-wedding cadeautjes? Dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen, dan help ik waar het kan. Contact opnemen kan per mail (contact@anneliesboeykens.com) of door een berichtje te sturen op Instagram (@annelies.boeykens).45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven