From Paris, with Love - the making of

Wauw. Ik wil deze blogpost graag beginnen met een dikke merci. Na het publiceren van de volledige reeks foto's van Parijs, werd ik overspoeld met liefde, complimentjes, lieve berichtjes... en ook heel veel vragen om ook te shooten in de hoofdstad van de liefde. Op dit moment staat er nog niets concreet op punt, maar ik ben de mogelijkheden om een shootdag in Parijs te organiseren, aan het bekijken. Dat terzijde, in deze blogpost vertel ik alles wat je wil weten over onze trip naar Parijs.Voorbereiding en organisatie

Het idee om naar Parijs te gaan, kwam er slechts een paar weken op voorhand. Léa, één van mijn beste vriendinnen, staat regelmatig model wanneer ik wat portfoliowerk wil doen. Deze keer besloten we het grootser aan te pakken en toen ik hen voorstelde om naar Parijs te gaan, waren ze meteen fan. En dus besloten we op 7 november naar de hoofdstad van de liefde te trekken.


Ondanks dat deze shoot redelijk snel beslist werd, had ik eerder al weken voorbereiding verricht. Parijs stond namelijk al lang op de bucket list. Het moodboard was er dus al, alle andere, praktische uitwerking moest ik in een kleine twee weken geregeld krijgen. En om je een gedacht te geven hoeveel voorbereidingstijd en -werk hierin gekropen is: hieronder zie je een overzicht van een 7 pagina's-tellende PDF die ik naar Léa en Max doorstuurde. Alles van planning tot moodboard tot parkings.


Bekende en minder bekende bezienswaardigheden

Ik maakte een lijstje van bekende en minder bekende locaties in Parijs, zonder enige rekening te houden met de wandelafstand. Na een tweetal dagen researchen, had ik een lijstje van zo'n 40 plaatsen, gaande van de Eiffeltoren tot ergens een klein, typisch Frans straatje.


Vervolgens dook ik in Google Maps en voegde ik alle locaties toe aan een kaart. Op deze manier werd visueel duidelijk welke locaties bij elkaar in de buurt lagen en welke helemaal aan de andere kant van Parijs te vinden waren. En zo kon ik begonnen met een lijn te trekken tussen de verschillende locaties om te kijken welke op wandelafstand van elkaar liggen. En zo ontstond er een route van ongeveer 15 locaties.

Analoge candid foto in Parijs
Analoge candid, gemaakt door Léa

Stijl, moodboard en planning maken

In een volgende stap nam ik mijn moodboard erbij. Ik bepaalde welke stijl we wouden shooten en op basis van dat idee kon ik aanduiden welke locaties hier het beste bij pasten. Het lijstje werd kleiner, met nog 9 locaties op de teller, werd de route steeds duidelijker en duidelijker.


En dus begon ik met het opstellen van een planning. Ik zocht de reistijd naar Parijs op, deed research naar mogelijke parkings om de wagen achter te laten en maakte en planning van hoelang we zouden shooten op elke locatie. Aan de hand van deze planning werd duidelijk ik we een 5 tot 6 verschillende locaties zouden kunnen doen. Ik rekende per stop ook wat extra tijd, om te vermijden dat we vertraging zouden oplopen en vervolgens heel de planning in het water zou vallen.


Concrete tips voor jouw fototrip naar Parijs:

  • Maak je planning niet té strak: geniet van je uitstap, je hoeft geen race tegen de klok te doen. Bouw voldoende reserves in, het is beter dat je uiteindelijk tijd over hebt en nog rustig wat kan rondwandelen op zoek naar leuke plekjes, dan dat een deel van je locaties in het water vallen.

  • Doe voldoende research op voorhand: zoek parkings, leuke tentjes om iets te eten, wandelroutes... Zorg dat je voorbereid bent zodat alles op de dag zelf vlot verloopt.

  • Hou rekening met het weer: voorspellen ze regen? Zoek dan eens naar leuke plekjes die overdekt zijn. Denk hierbij aan een brug, verschillende bogen, gaanderijen die overdekt zijn... de opties zijn eindeloos.

  • Breng een extra persoon mee om op de spullen te letten: Parijs is enorm druk en typisch voor grootsteden is het aantal zakkenrollers. Tijdens onze shoot hadden Léa en Max een grote koffer mee met kleding. Tijdens het shooten hadden we niemand om hierop te letten, waardoor we steeds met een half oog onze spullen in de gaten moesten houden. Een extra persoon om deze taak op zich te nemen, is dus geen overbodige luxe.

En het belangrijkste: geniet ervan hé! ;-)

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven