Het geheim van spontane koppelshoots

De grootste bezorgdheid van koppels bij het boeken van een fotoshoot is dat het allemaal geforceerd en ongemakkelijk gaat aanvoelen. Daarom is het jouw taak als fotograaf om je koppel zo snel mogelijk op hun gemak te stellen. Bye, bye ongemakkelijke koppelshoots, want met deze prompts zit je goed.


The hug from behind

Pose: je wil een hele dikke, stevige, intense knuffel, eentje die spontaniteit, warmte en liefde uitstraalt.

Prompt: één iemand mag plaats nemen achter de ander. Ik geef een seintje wanneer ik klaar ben en dan mag je je partner verrassen met de dikste, warmste knuffel die je ooit gegeven hebt. Aan de partner die de knuffel ontvangt: gewoon genieten, meegaan in het moment en doen wat voor jou het meest comfortabel aanvoelt.


Let's talk passion

Pose: je wil de intieme, gezellige foto's hebben samen, de close-ups. Belangrijk: als fotograaf moet je echt aanvoelen - of gewoon even vragen - hoe comfortabel je koppel is. Sommige koppels vinden het bijvoorbeeld ongemakkelijk om te kussen voor camera en willen ook niet dit soort foto's. Respecteer dit dan zeker en pas je 'intieme' foto's aan naar poses zonder een kus.

Prompt: ga maar lekker dicht bij elkaar staan, we gaan voor de gezellige close-ups. Ik wil dat jullie je de komende 5 minuten volledig op elkaar focussen.

Variaties: laat één van de twee partners de andere zijn/haar wang zachtjes strelen - fluister iets in elkaars oor - neuzen-neuzen (ideaal voor koppels die liever niet kussen) - leun dicht naar elkaar toe, alsof jullie bijna gaan kussen, maar doe het nét niet.


Let's go for a walk

Pose: je wil je koppel al wandelen in beeld brengen. Deze foto's tonen minder geposeerd en resulteren al snel in spontane kiekjes. Je kan hier verschillende variaties op maken.

Prompt: wandel een stukje naar mij toe, je mag overal naartoe kijken behalve in de lens. Kijk elkaar aan, kijk even rond, maar doe vooral alsof ik er niet ben.

Variaties: wandel alsof jullie net dat ene glaasje te veel op hebben - wandel al dansend naar mij toe (dicht bij elkaar, wat verder van elkaar, een pirouette tussendoor...) - wandel naar mij, terwijl één van jullie twee z'n arm rond de ander heen slaat.


Let's get crazy

Pose: hoe gekker, hoe beter. De ideale afsluiter voor een koppelshoot, even alle remmen los, de laatste sporen van ongemakkelijkheid worden nu volledig uitgewist.

Prompt: til je partner op en laat haar rond vliegen. Blijf ronddraaien tot jullie niet meer kunnen.


Natuurlijk zijn er nog zoveel meer prompts en poses die je kan uittesten. Blijf vooral experimenteren, blijf groeien, durf jezelf te blijven uitdagen om steeds opnieuw op zoek te gaan naar de ideale invulling van een fotoshoot. En vooral: have fun! Geniet van je tijd samen met je koppel, maak er iets moois van.


Afsluiten wil ik graag met een bedankje naar India en Haithan, om hun tijd vrij te houden en er zo'n fijne shoot van te maken!

260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven