How to spice up your photos

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

We maken het allemaal wel eens mee: je vindt je foto's een beetje saai en je vraagt je af hoe je ze naar een hoger niveau kan tillen. In deze blogpost toon ik je alvast twee - super goedkope - accessoires die meteen iets extra toevoegen aan je foto.


Let's talk about prisms

Vanaf nu zijn prisma's niet alleen een saai onderdeel bij wiskunde, maar zijn ze ook een lifesaver als het gaat over een speciale touch aan foto's geven. Prisma's vind je in alle vormen en maten en elke vorm heeft ook z'n eigen specifieke kenmerken. Je kan veel geld uitgeven voor de ultieme Fractals set - voor de classic betaal je al gauw $99 - of je kan even rondkijken op AliExpress en er eentje voor minder dan een euro op de kop tikken. De laatste optie is ideaal voor je eerste prisma om te ontdekken of het wel iets voor jou is.


Prisma's werken vooral goed bij groothoek- of standaardlenzen. Bij telezoom-lenzen is het effect soms verwaarloosbaar, tenzij je het prisma iets verder van je lens houdt.


Plastic = fantastic

Je hoeft het zelfs helemaal niet ver te zoeken: ga eens op ontdekkingstocht doorheen je huis en ga op zoek naar een plastic zakje. Doorschijnend, wit of zelfs met een kleurtje, de keuze is volledig aan jou. Door het plastic zakje voor je lens te houden, creëer je een mat effect op je foto. Vouw het plastic op een interessante manier rond het onderwerp en het kan zelfs als een soort vignet dienen om de aandacht meteen naar het juiste punt te leiden.


Naast deze twee goedkope accessoires zijn er uiteraard nog tientallen anderen. Ik ontdek er nog regelmatig nieuwe door te experimenteren en uit mijn comfort zone te durven stappen. Staar je dus niet blind op wat andere fotografen gebruiken, maar laat je creativiteit de vrije loop en durf af en toe eens te experimenteren en improviseren. Je zou ervan versteld staan wat je allemaal uit je camera kan toveren.Model: Lore Boeykens


72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven