How to support small businesses

Lockdown 2.0, here we go again. Na de zomervakantie leek het even alsof we tegen kerst ons oude leven weer zouden oppikken, maar helaas had Miss Rona een ander plan in gedachten. We zitten weer met z'n allen thuis en heel wat winkels en ondernemingen moeten het werk neerleggen. Omdat voor veel van deze ondernemers het einde gevaarlijk dichtbij komt, kunnen we ons afvragen hoe we ze kunnen steunen. In deze blogpost geef ik enkele tips mee om jouw favoriete lokale handelaars en ondernemers een hart onder de riem te steken.


Support via Instagram


Exposure en reclame gaan niet rechtstreeks onze rekeningen betalen, maar het kan zoveel betekenen voor een ondernemer. Deel het profiel van jouw favoriete ondernemer, webshop of handelaar met familie en vrienden. De ideale tool hiervoor zijn Instagram stories. Met de 'support'-sticker kan je ook gemakkelijk profielen in de kijker zetten. Een tweede tip is om voor engagement te zorgen. Op Instagram zijn er bepaalde engagement-tools die invloed hebben op het algoritme. Het belangrijkste is om een post op te slaan. Op nummer twee staat het delen van een post via het vliegertje, op drie staan het liken van en commenten op een post.


Wil je graag deze tips delen via je Instagram? Gebruik de onderstaande templates in je story en tag mij gerust.


Schrijf een review


Breng een handelaar of ondernemer onder de aandacht bij familie, vrienden en kennissen door een positieve review achter te laten. Je geeft de ondernemer goede moed én bovendien kan jouw review toekomstige klanten overtuigen. Neem de tijd voor het schrijven van een review zodat je deze ook interessant en nuttig kan maken voor potentiële klanten. Publiceer je review bij voorkeur bij Google Recensies of op Facebook, deze zorgen ervoor dat een ondernemer beter beoordeeld wordt door het algoritme.


Financiële steun


De meest gekende vorm om steun te leveren, is natuurlijk op een financiële manier. Heeft de winkel een webshop? Neem daar eens een kijkje en plaats misschien zelfs een bestelling. Heel wat andere ondernemers hebben ook een online business opgezet. Check even of jouw favoriete ondernemer ook een online alternatief heeft. Voor fotografen kan dit bijvoorbeeld gaan om het verkopen van e-books of presets. Tenslotte kan je ook altijd eens informeren of je een geschenkbon kan aankopen. Op deze manier krijg je er in de toekomst nog iets voor terug, maar steun je de ondernemer op dit moment al even financieel om de periode van werkloosheid te overbruggen.


Zo zie je maar dat steun niet altijd meteen financieel hoeft te zijn. Niet iedereen heeft meteen geld op overschot voor online shopping-uitjes, dat is ook volledig acceptabel. Maar toch kan je iets betekenen voor een ondernemer zonder dat je één cent hoeft uit te geven. Alle hulp is welkom, ik ben er zeker van dat elke ondernemer eeuwig dankbaar is voor elke vorm van support.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven