Ik werd gekozen als Canon Young Talent 2021


Wat een gekke week was dit. Wat begon als een doorsnee maandag, draaide uit op een dag dat mij de rest van mijn leven gaat bij blijven. En dat allemaal door één specifiek mailtje. Laat ik even bij het begin beginnen...


Instagram post

Het begon allemaal met een Instagram post van Canon België met een oproep om je in te schrijven voor het Canon Young Talents programma. Vanuit alle deelnemers zouden er 10 mensen gekozen worden als 'Canon Young Talent' en bijgevolg zouden deze tien winnaars mogen presenteren op één van de grootste fotobeurzen van het land, de Photodays.


Ik zag de post voorbij komen, maar vergat uiteindelijk alles door te lezen. Op de dag van de deadline verscheen de post heel toevallig opnieuw op mijn startpagina. Deze keer had ik wel genoeg tijd om alles eens rustig door te nemen. Met nog enkele uren tot aan de deadline, besloot ik impulsief om mij kandidaat te stellen. Ik vertelde niemand over mijn inschrijving, simpelweg omdat ik geen verwachtingen had.


"Proficiat, je bent uitgekozen..."

Een week ging voorbij - een bijzonder hectische week, waardoor mijn inschrijving volledig verdween uit mijn gedachten. Tot ik maandagavond opeens een mailtje ontving. Ik was uitgekozen als één van de tien Canon Young Talents! Een mailtje vol informatie dat ik wel tien keer moest doorlezen vooraleer het ook echt tot mij doordrong wat er geschreven stond.
Presentatie op Photodays 2021

Als gevolgd van mijn selectie, zal ik volgende week aanwezig zijn op de Photodays in Brussels Expo, waar ik een presentatie van een halfuurtje mag geven. De presentatie zelf kan live gevolgd worden door 20 aanwezigen, maar zal ook via een livestream te volgen zijn op de pagina van Canon. Waarover de presentatie gaat? Daarover ga ik nog eventjes nadenken. Morgen is D-day, dan moet ik de volledige presentatie doorsturen en staat alles vast.


Maar één ding is zeker: ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze fantastische kans. Ik ga de presentatie gebruiken om mijn verhaal te vertellen, maar vooral ook om een connectie te maken met andere fotografen, startende fotografen, fotografen die al jaar en dag bezig zijn, iedereen met dezelfde passie: fotografie.


Praktische info

In de loop van deze week wordt de planning bekendgemaakt en kan ik jullie laten weten wanneer ik aan de beurt ben. Wil je niets missen van mijn avontuur op de Photodays? Dan raad ik jullie aan om mij te volgen op Instagram. Daar zal ik doorheen de dag verslag uitbrengen 😉

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven