Life update: een vaste job, bijberoep en nieuwe projecten

Het is hier een lange tijd stil geweest om verschillende redenen. De combinatie met school, eindexamens, een studentenjob en mijn job als fotografe bleek op sommige momenten een beetje te veel van het goede. En dus besloot ik om bepaalde 'taken' tijdelijk te schrappen, waardoor deze blog stilviel. Maar goed nieuws: ik ben terug. En beginnen doe ik meteen met een levensupdate.


Een vaste job

De afgelopen maanden is er erg veel veranderd. Zo behaalde ik met grote onderscheiding mijn diploma Media en Entertainment Business én tekende ik het contract van mijn droomjob. Sinds 1 juli ben ik fulltime aan de slag als content creator bij KV Mechelen. Dat betekent dat mijn avontuur als student-zelfstandige er dan ook volledig op zit en ik nu al een paar maanden als bijberoeper werk.


Vaak krijg ik de vraag wat mijn job precies inhoudt. Ik werk als content creator en dat betekent dat ik - samen met de rest van het mediateam - zorg voor alles wat online moet komen (foto's, visuals). Daarnaast doe ik ook erg veel grafisch werk. Zo mocht ik de voorbije maanden de kleedkamers, de perszaal en enkele skyboxen in een nieuw jasje steken. Ik heb de ongelooflijke luxe dat mijn grootste passie, fotografie, ook voor een groot deel terugkomt in mijn hoofdberoep.

Oefenwedstrijd KV Mechelen - Willem II


Focus op zwangerschappen, koppels en huwelijk

Ook bij mijn bijberoep veranderde er enkele zaken. Zo besliste ik enkele maanden geleden om mijn niche te kiezen. Na jaren van uitproberen en zowat elke mogelijke opdracht aan te nemen, heb ik ontdekt dat mijn hart bij lifestyle fotografie ligt, meer bepaald bij koppels, zwangerschappen en huwelijken. Alles wat met de liefde te maken heeft, daar kan ik mijn creativiteit en passie in kwijt.


Dat neemt niet weg dat ik uitzonderlijk ook nog andere opdrachten aanneem. Zo werkte ik de voorbije weken voor een karting, deed ik nog enkele business shoots en fotografeerde ik zelfs twee doopsels. Ik bekijk graag opdracht per opdracht of iets mij ligt of niet en uiteraard krijgen de fotoshoots die binnen mijn 'niche' passen ook voorrang op andere opdrachten.


Hoe ziet de toekomst eruit?

Rooskleurig, heel erg rooskleurig. Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest. Ik haal enorm veel plezier uit mijn hoofdberoep en merk dat het ook bij mijn bijberoep allemaal heel vlot loopt. Er komen leuken opdrachten binnen, ik leer nog steeds leuke koppels kennen en ook de huwelijksboekingen voor de komende jaren lopen vlotjes binnen. Op gebied van ondernemen, fiscaliteit, het financiële aspect en alles wat met business te maken heeft, heb ik natuurlijk nog veel te leren. Het loopt niet slecht, maar ik heb het gevoel dat veel kansen momenteel onbenut blijven. Daarom ben ik enkele dagen geleden ook gestart met de zoektocht naar een business coach die mij hierbij kan helpen. Want ja, ondernemen, dat gaat met vallen en opstaan ;-)

Foto's door Monokrohm

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven