Mijn doelen voor 2021

Voor alles een eerste keer, zo ook voor het opstellen van doelen voor het nieuwe jaar. Normaal gezien doe ik hier niet aan mee omdat ik graag van dag tot dag kijk hoe alles loopt, maar dit jaar maak ik een uitzondering. Ik heb enkele specifieke doelen voor ogen die ik graag wil bereiken voor het einde van 2021.


#1 Instaan voor eigen vervoer

Het lijkt misschien een vreemde doelstelling, maar het is meteen wel de belangrijkste voor mij. Tot op vandaag de dag ben ik afhankelijk van anderen om op opdrachten en boekingen te geraken. Ik behaalde in juli mijn rijbewijs, maar zonder eigen auto ben je daar natuurlijk niet veel mee. Gelukkig neemt mijn mama heel veel ritten op zich zodat ik toch overal vlot geraak en voor de rest ben ik volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. En zoals je waarschijnlijk zelf ook weet, is dat in ons Belgenlandje niet altijd evident.


In 2021 wil ik daar verandering in brengen. Ik wil een oplossing zoeken waardoor ik zelf kan geraken waar nodig. Of dat meteen dankzij een eigen auto zal zijn, dat betwijfel ik, maar ik ben vastberaden om een oplossing te zoeken die voor mij goed werkt. Met meerdere huwelijksboekingen in het vooruitzicht is dit een must.


#2 Eerste e-book lanceren

In 2020 startte ik met het schrijven en ontwerpen van mijn eerste e-book. Het oorspronkelijke plan van dit e-book te lanceren in september bleek al snel iets te ambitieus te zijn. Hoewel ik 90% van het e-book geschreven had, voelde het niet juist om het te lanceren. Ik was niet helemaal tevreden met de lay-out en ook de inhoud kon beter. Enkele weken later volgde dan mijn nieuwe huisstijlontwerp gemaakt door Ellen van Noted Agency en dus werd de beslissing gemaakt: ik stelde de lancering van het e-book uit zodat ik het ontwerp en de inhoud volledig kon omgooien.


Achter de schermen werk ik momenteel heel hard aan het e-book. Ik heb meer kennis dan toen ik er net aan begon waardoor ik ook betere en handigere tips kan meegeven. Ik heb intussen zelf heel veel bijgeleerd, dingen die ik graag wist van in het begin en die ik dus ook absoluut wil delen met startende ondernemers. Voor zij die zitten te wachten op het e-book: nog even geduld, het zal de moeite waard zijn.


#3 Blijven groeien als fotografe

Ik wil nog meer ondernemer worden in 2021. Op dit moment ben ik vooral fotografe, ik maak graag foto's en ik denk dat ik ook wel met enige overtuiging kan zeggen dat ik dit met de nodige passie doe. Maar het voorbije jaar merkte ik vaak dat ik kennis en skills tekort kwam in bepaalde situaties. Dat heeft mij aan het denken gezet en uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog heel wat te leren heb op vlak van ondernemen. Elke dag is een deel van het leerproces en ik wil het mijzelf dan ook makkelijker maken door te investeren in minstens één cursus die mij hierin ondersteunt. Concrete onderwerpen waarover ik wil bijleren zijn auteursrechten (specifiek voor fotografen), het verbeteren en efficiënter maken van mijn workflow en meer over de financiële en fiscale kant van het ondernemen. Je hoort mij al komen: als jij zelf enkele suggesties heb voor online cursussen die de moeite waard zijn, aarzel zeker en vast niet om deze door te sturen.


Daarnaast wil ik ook één van mijn dromen realiseren: ik wil mijn eigen studio set-up hebben om professioneler aan de slag te kunnen met mijn homestudio. Op dit moment beperkt mijn set-up zich tot een achtergrondsysteem met verschillende doeken, in 2021 zou ik deze collectie willen uitbreiden met enkele flitsers en/of studiolampen.


En tenslotte wil ik ook groeien als huwelijksfotograaf. Normaal gezien zou 2020 mij een indrukwekkend portfolio opgeleverd hebben, maar helaas werden alle trouwfeesten - op eentje na - verplaatst naar dit jaar. Dat betekent dat dit jaar goed gevuld is wat betreft huwelijken en dat er dan ook kansen genoeg zullen komen om mij te verdiepen en te specialiseren.


Door deze doelen te delen, wil ik mijzelf ook verplichten om deze na te streven. Het uitspreken van je doelstellingen voor het nieuwe jaar, geeft extra motivatie om deze te bereiken. En nu ben ik heel benieuwd: wat zijn jouw doelen of voornemens voor het nieuwe jaar?


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven