Mijn favorieten van 2021

't Is weer die tijd van het jaar waarin we terugblikken op alle mooie - en minder mooie - momenten van de voorbije 12 maanden. En jawel, ook ik waag mij aan een "rewind 2021" blogpost. Ik dook mijn archieven in en verzamelde al mijn favoriete foto's en projecten van het voorbije jaar. Laten we er maar gewoon aan beginnen.


Er werd weer getrouwd... en veel!

2020 zou het jaar geweest zijn waarin ik écht zou inzetten op huwelijksfotografie. De grote Miss C gooide toen echter roet in het eten. En hoewel dit jaar ook heel wat ups en downs kende, konden er eindelijk weer enkele huwelijken doorgaan. Zo kon ik maar liefst 6 prachtige huwelijken fotograferen.


Mijn eerste styled shoot

En om mijzelf goed te kunnen voorbereiden op al deze trouwers, besloot ik wat extra oefening op te zoeken. Eind augustus sprak ik met heel wat andere, vrouwelijke ondernemers af om samen een styled wedding shoot tot een goed einde te brengen. Aan het stuur zat Stefanie van Wondrous Wedding Events. Zij bracht iedereen samen, zorgde voor een concept en leidde alles in goede banen. Het werd een fantastische ervaring, eentje die mij nog lang zal bij blijven.


Ook een speciale dank aan Flore's Forest Flowers en Floreer (bloemenstyling), Lies en Eric (modellen), Regatta by My Gusto (locatie), Inge Gryseels (make-up en haar), Weddingwall (rentals), Visuall (welkomstbord, uitnodigingen, ringendoosje...) en Wondrous Wedding Events (coördinatie en styling).


From Paris, with Love

In een jaar waarin veel niet mocht, was er één constante: de liefde was er nog steeds (of zoals het zo mooi in een # werd geknald: #loveisnotcancelled). Met één van mijn beste vriendinnen en haar vriend, trok ik in november naar Parijs, de hoofdstad van de liefde. Een trip om nooit te vergeten: ik was nog nooit in Parijs geweest, en wauw, ik was op slag verliefd. En hoewel het een koude, druilerige dag was, maakten we er samen iets ongelooflijk mooi van.


"Lifestyle fotografe"

2021 was ook het jaar waarin ik knopen durfde door te hakken: ik was niet langer een manusje-van-alles, maar ik besloot mijn aanbod definitief af te lijnen aan de hand van de shoots die ik het liefste doe. En zo was ik niet langer gewoon "freelance fotografe" maar doopte ik mezelf om naar "lifestyle fotografe". Ik focus vooral op koppelshoots, zwangerschappen, (kleine) familieshoots en huwelijken, eigenlijk alles wat te maken heeft met de liefde en gezelligheid. Exit business shoots en gewone portretshoots dus, vanaf nu durf ik 'nee' te zeggen en opdrachten door te sturen naar collega-fotografen.


Ik kocht mijn eerste auto

Afsluiten doe ik nog graag met een persoonlijke mijlpaal: amper 3 maanden nadat ik afstudeerde en vast begon te werken, kocht ik mijn eerste, eigen auto! Ik was al een tijdje aan het zoeken - je weet wel, voor huwelijken en fotoshoots is het best wel handig om een eigen auto te hebben - maar die zoektocht verliep moeizaam. Uiteindelijk vond ik een geschikte auto die ook nog eens binnen budget paste. Bye bye pendelen, vanaf nu trek ik mooi m'n eigen plan.

Tenslotte nog een woordje van dank. Ik ben super dankbaar voor alle mensen die ik heb mogen ontmoeten dit jaar, de kansen die ik heb kunnen grijpen, de steun die ik heb gekregen. Het is een voorrecht dat ik dagelijks kan bezig zijn met wat ik het liefste doe. Iedereen die een shoot boekte, een cadeaubon aankocht, een lief berichtje stuurde: vanuit de grond van mijn hart, bedankt!


Ik wens jullie een fantastisch 2022 toe!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven