Mijn home office straalt dankzij Studentendrukwerk


Foto’s digitaal zijn leuk, maar een foto fysiek in je hand hebben, is zoveel waardevoller. Daarom ben ik als fotografe ook altijd op zoek naar kwalitatieve en betaalbare leveranciers voor drukwerk. Enkele weken geleden werd ik gecontacteerd door het team van Studentendrukwerk met de vraag of ik hun producten wou uittesten.


Niet enkel voor studenten

Studentendrukwerk heeft een ruim aanbod aan producten. Zoals de naam doet vermoeden, richten ze zich in de eerste plaats tot studenten: hun missie is om studenten kwalitatief drukwerk te leveren aan een scherpe prijs. Want hé, als student is het leven al duur genoeg. Maar daarnaast is Studentendrukwerk niet enkel voor studenten. Hun aanbod is uitgebreid genoeg om iedereen te kunnen voorzien van fotoproducten.

Wanddecoratie for the win

Het aanbod van Studentendrukwerk kwam eigenlijk heel erg gelegen. Drie jaar geleden nam ik mijn slaapkamer onder handen om een heuse home office te maken. De plannen waren groot, maar de muren bleven kaal. Sinds enkele weken speelde ik met het idee om enkele van mijn favoriete foto’s te laten drukken als wanddecoratie. En dus besloot ik om de print op dibond bij Studentendrukwerk uit te testen.


Goede service

Het bestelproces verloopt makkelijk, snel en erg duidelijk. Je kies de foto (of de foto’s) die je wil toevoegen, je kan tekst en andere objecten toevoegen en je blijft gedurende het hele proces op de hoogte gehouden van de kwaliteit van je creatie. Klaar met ontwerpen? Met één klik leg je het afgewerkte product in je winkelmandje en ben je klaar om af te rekenen.


Ik ontving van Studentendrukwerk een voucher van €30. Voor een 40x60 print op dibond met afstandhouders, moest ik zelf net geen €20 bij betalen, gratis verzending inbegrepen. Ik plaatste op zaterdag mijn bestelling en dinsdag werd mijn pakje al veilig aan de deur geleverd.
Eindoordeel

Ik ga niet liegen: ik ben altijd een beetje voorzichtig met de zogenaamde ‘low budget’ printservices. Absoluut niets mis mee, maar het prijsverschil moet ergens zitten. In dit geval zie ik absoluut geen verschil. De kleuren zijn helder, waarheidsgetrouw en de foto komt perfect tot zijn recht. Geen onscherpte, geen vlekken, geen kleuren die in elkaar overlopen, kortom: de foto is exact geprint zoals ik ‘m bedoeld had, absolute topkwaliteit.


De afwerking is op sommige plaatsen iets minder fijn. Langs één rand hingen er nog een beetje restjes, vermoedelijk van het uitsnijden. Met een paar keer wrijven is dit ook weer opgelost en voor de rest is het product volledig in orde.

Iets minder fijne afwerking langs de zijkant, maar heb je zo opgelost door er eens langs te wrijven.

De afstandhouders moet je er apart bij bestellen, voor een klein prijsje. Eén van de twee uiteinden bevestig je aan de muur (met vijzen, dus je moet er rekening mee houden dat er wel gaatjes in je muur komen) en nadien bevestig je de plaat gemakkelijk tussen de twee houdertjes. Mijn wanddecoratie wordt pas opgehangen wanneer ik de andere twee ook besteld en ontvangen heb, zodat ik ze mooi op elkaar kan afstemmen.


Wil jij ook budgetvriendelijke wanddecoratie laten drukken?

Of toch liever iets totaal anders? Dankzij het ruime aanbod van Studentendrukwerk vindt iedereen wel iets naar z'n smaak. Zo kan je losse prints bestellen, albums samenstellen of zelfs foto's op een t-shirt laten drukken.


Disclaimer: dit is een deels gesponsorde blogpost. Ik ontving €30 korting op mijn aankoop en betaalde het resterende bedrag zelf. Om deze reden breng ik alsnog een eerlijke review naar buiten.

46 weergaven0 opmerkingen