Mijn personal branding door Noted Agency: het resultaat en mijn ervaringen

Enkele weken geleden deelde ik het resultaat van mijn samenwerking met Ellen van Noted Agency. Ze nam mijn - vrijwel onbestaande - branding onder handen en leverde prachtig resultaat. De afgelopen weken kreeg ik heel wat berichtjes met complimenten, maar ook heel wat vragen. Daarom heb ik besloten onze volledige samenwerking even uit te schrijven in een blogpost.


Wat is Noted Agency?


Noted Agency is de onderneming van Ellen Derudder. Met Noted Agency richt ze zich op branding en marketing van ondernemers, specifiek horeca-ondernemers. Ellen contacteerde mij enkele maanden geleden met de vraag of ik een samenwerking zag zitten. Ik zou voor haar business foto's zorgen, zij zou een branding ontwerp voor mij maken: een huisstijl, social media templates en een ontwerp voor een cadeaubon. Zo gezegd, zo gedaan dacht ik. Maar het draaide iets anders uit.


Voorbereiding en communicatie is key


Toen ik Ellen voor de eerste keer sprak, vertelde ik haar dat ik op dit moment geen huisstijl had. Ik had zelf nog nooit echt actief nagedacht over mijn branding met als gevolg dat ik Ellen een erg vage briefing gaf, de zogenaamde 'carte blanche'. Ellen ging aan de slag en enkele weken later ontving ik het resultaat. Wat bleek? Het resultaat was exact wat ik dacht dat ik mooi vond, maar in realiteit lag het mijlenver van wat ik écht mooi vond. We bleven beiden met een vervelend gevoel zitten. Ik omdat ik in de war en teleurgesteld was, Ellen omdat ze zag dat ik haar werk niet gebruikte.


En toen durfde Ellen mij erover aan te spreken, thank God want ik ben iemand die zelf nooit de confrontatie durft aangaan. We praatten eerlijk en openhartig en Ellen vertelde mij dat ze gerust opnieuw aan de slag wou gaan zodat we een resultaat konden bekomen dat ons allebei goed lag. Ik greep deze nieuwe kans en zorgde ervoor dat ik Ellen deze keer wél een duidelijke briefing kon geven. Ik spendeerde de hele zomervakantie aan het opstellen van een document waarin ik mijn ideeën en voorbeelden kon verzamelen. Ik gaf een briefing waarmee Ellen wel aan de slag kon en zich ook geïnspireerd voelde om iets te maken.


Mijn persoonlijke branding gids


Ellen plande tussentijdse revisies en feedbackmomenten in, maar al meteen van bij het eerste testontwerp wist ik dat het goed zat. Dit design en idee paste veel beter bij wie ik ben als ondernemer en de indruk die ik wil achterlaten bij anderen. Half oktober ontving ik dan het eindresultaat. Een Wetransfer-link met alle documenten die ik nodig had, en nog veel meer.

  • Instagram story templates: 4 verschillende achtergronden, tekst- en foto-variant en de keuze tussen 1 of 2 en horizontale of verticale foto's. Goed voor een totaal van 20 story templates.

  • Instagram highlight covers: variant met effen kleuren en variant met letters.

  • Facebook cover: omslagfoto voor mijn Facebookpagina

  • Logo: twee varianten

  • Losse elementen: een achtergrond op A4 formaat, illustraties van stukjes tape en andere losse elementen om zelf nog nieuwe templates te maken of te integreren op mijn website.

  • Huisstijl: combinatie van 4 kleuren en 3 soorten lettertypes.

Al deze resultaten presenteerde ze in een handige branding gids, een soort handleiding waarmee ik nu zelf aan de slag kan om heel deze stijl door te trekken over alle verschillende platformen.Een hart van goud, passie voor tien


Ik was overweldigd door het resultaat: het overtrof alle verwachtingen. Hoe komt het dat het de tweede keer wel goed liep? Wel, omdat ik zelf ook veel meer tijd investeerde. Ik had een veel beter idee van wat ik wou, ik vertelde duidelijk mijn ideeën aan Ellen waardoor zij hiermee aan de slag kon om ze te verbeteren en te verwerken in haar eigen stijl. En het resultaat mag er zijn. Een onderneemster met een hart van goud en passie voor tien.


Mijn tip voor iedereen die aan de slag wil met een eigen branding: onderschat het écht niet. Neem hier je tijd voor, doe inspiratie op en zorg dat je een duidelijke briefing kan geven van wat je precies zoekt en wat je mooi vindt. Het resultaat zal veel sneller en beter binnen de lijnen van verwachting liggen. Zit je na het lezen van deze blogpost met vragen omtrent marketing en/of branding? Dan verwijs ik jullie heel graag door naar de website van Noted Agency. Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen om te bekijken wat Ellen voor jou kan betekenen. Spoiler alert: het is een geweldige boss babe die je met veel plezier een resultaat op maat aanbiedt ;-)

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven