My go-to poses for all the lovebirds

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

Of je nu een professionele fotoshoot gaat doen of gewoon wat foto's met je vriend(in) wil maken, deze poses zijn altijd een goed idee. De voorbije maanden fotografeerde ik steeds meer koppeltjes en heel wat koppelshoots later, heb ik een collectie van poses die steeds goed werken.


1. The reverse

Een klassieker, maar eentje die wel een extra dimensie aan je foto geeft. Koppels die nooit eerder voor de camera stonden, hebben vaak de neiging om nogal statisch naast elkaar te poseren. En 'statisch' is net een woord dat je niet wil horen bij een loveshoot. Je kan deze pose variëren door de persoon die met z'n rug naar de camera staat voor zich uit te laten kijken, naar zijn/haar geliefde te laten kijken of zelfs een kus op het voorhoofd te geven. Zorg voor een punt van contact door het koppeltje elkaars hand te laten vasthouden.


2. The spin

Een goede opener voor een koppelshoot is het vragen om een draai te maken. Door één van de twee personen te laten ronddraaien, wordt het ijs een beetje gebroken en voelt het koppel zich ook iets losser. Meestal gaat de draai gepaard met veel plezier en valt het koppel elkaar lachend in de armen, dus hou je ook klaar om dit moment vast te leggen. Bovendien vergeten de koppels ook een beetje hun houding door zich te concentreren op het draaien, waardoor het allemaal veel minder geposeerd en geforceerd overkomt.


3. The walk

De ideale pose om een beetje dynamiek en spontaniteit in de fotoreeks te brengen. Ik voer deze pose altijd uit, elke shoot opnieuw. Ik vraag het koppeltje om een paar meter naar mij toe te wandelen en vervolgens ook weer weg te wandelen. Het wegwandelen is de ideale pose bij bijvoorbeeld een prachtige zonsopgang of -ondergang. Ik vraag ook steeds om naar elkaar te kijken in plaats van in de camera, daardoor lijken de foto's spontaner en lijkt het alsof je als fotograaf een buitenstaander bent die toevallig dit mooie moment kon vastleggen.


4. A good old hug

Ideaal voor als het koppel nog een beetje verlegen of onwennig is - een kusfoto kan dan heel intimiderend en ongemakkelijk zijn. Stuur aan op verschillende knuffelposes door bijvoorbeeld na een spin te vragen om weer bij elkaar te komen, de afstand te verkleinen en elkaar eens goed vast te nemen. Meestal duiken zo de spontane lach-en-knuffelfoto's op. Daarnaast kan je ook vragen om elkaar gewoon eens goed vast te nemen, op deze manier krijg je iets meer geposeerde maar heel krachtige en intieme beelden.


5. The "let's go completely crazy"

En nog een belangrijke tip om af te sluiten: hou je niet krampachtig vast aan dezelfde foto's, maar durf ervoor openstaan om nieuwe poses uit te proberen. Heb je een tof en spontaan koppel voor de lens? Ga dan samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden en geef ook ruimte aan het koppel om zelf te ontdekken hoe zij zich het meest comfortabel voelen. Bij deze foto hielp Moeder Natuur met een prachtige zonsondergang en kwam het koppel zelf met deze leuke pose. Het resultaat? De liefde spat ervan af.


161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven