Review: Professional Line fotoboek van Saal Digital

Nooit gedacht dat er zoveel reactie ging komen op een story, maar blijkbaar zijn mijn Instagram-volgers helemaal verliefd op mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf fan ben van het eindresultaat. In deze blogpost vertel ik over mijn ervaringen met Saal Digital en mijn bevindingen over het eindproduct.


Productinformatie: Professional Line XT Fotoboek


Ik mocht van Saal Digital een Professional Line fotoboek uittesten. Ik besloot voor de Professional Line XT versie te gaan: een luxe fotoboek met extra dikke pagina's. De professionele fotoboeken van Saal Digital staan voor handgemaakte kwaliteit, luxe-uitstraling en heel wat extra mogelijkheden ten opzichte van de gewone fotoboeken. Zo wordt het leverancierslogo verwijderd, heb je de mogelijkheid om je logo of tekst op de cover te laten drukken (helaas heb ik dit niet gevonden bij het bestellen) en is er ook de mogelijkheid tot het aankopen van een premium opbergdoos. Mijn uiteindelijke winkelmandje: een Professional Line XT 30x30 fotoboek met een natural linnen cover en een premium giftbox van natural linnen en zwart leder.


Bestelling en verzending


Bestellen kan zowel via de website als de bestelsoftware die je kan downloaden. Ik bestelde eerder al bij Saal Digital en ik vind persoonlijke de software veel makkelijker werken dan het ontwerpen via de website. De software is gratis en veilig te downloaden. Binnen de software kan je stap voor stap je product samenstellen en behoud je steeds het overzicht over de totale prijs. Voor elke pagina die je toevoegt, zie je meteen de meerprijs.


Voor de verzending rekent Saal Digital een kost van €4,99, wat ik bijzonder goedkoop vind. Ik ben heel eerlijk: ik ben niet iemand die met de glimlach verzendkosten betaald, maar deze prijs is zeker correct voor de omvang van het pakketje dat je ontvangt. In een finaal overzicht kan je alles nog eens controleren en gemakkelijk je bestelling bevestigen. Je ontvangt meteen daarna een bevestigingsmail met de verwachte levertijd.


It's here: tijd om uit te pakken


Mijn pakje kwam uiteindelijk 4 dagen te vroeg aan, een aangename verrassing. Een minder leuke verrassing was de zwaar beschadigde verpakking, ik vermoed een onvoorzichtigheid bij het postverwerkingsbedrijf. De premium box met het fotoboek is nog eens in bubbeltjesplastic gewikkeld voor extra bescherming en alles was op het eerste zicht in orde. Later ontdekte ik dat er een klein foutje zit op het bovenste vlak van de doos, maar dit is zo miniem dat ik het niet de moeite vindt om te melden of het product terug te sturen.


Het geheel is redelijk zwaar, maar voelt daardoor wel degelijk en stevig aan. Het fotoboek zelf ziet er prachtig uit: de print-kwaliteit is perfect, de pagina's zijn zelfs nog iets dikker dan ik gedacht had en het geheel toont heel professioneel. Echter op de tweede pagina is er één foto onscherp: voor mij een compleet raadsel aangezien alle bestanden op exact dezelfde manier werden geëxporteerd. Het fotoboek is verder tot in de puntjes afgewerkt en de premium box maakt er een echt collectors item van om tentoon te stellen. Misschien nog een klein nadeel is dat dit mooie geheel natuurlijk wel een prijskaartje heeft. Een fotoboek zoals deze met 26 pagina's en premium box komt op €184,18 inclusief verzendkosten.Conclusie: mooi collectors item, niet voor elke gelegenheid


Ik ben heel aangenaam verrast door de vlotte levering en het eindresultaat. Ik ben heel erg blij dat ik deze kans kreeg om een professional line fotoboek uit te testen. Dit zou mogelijks een perfect cadeau zijn voor mijn trouwers in 2021 met een verzameling van de mooiste foto's na afloop van hun grote dag. Gezien de prijs is dit ideaal voor speciale gelegenheden, maar niet om zomaar even te bestellen.


Zit je met vragen over Saal Digital of hun aanbod? Neem dan zeker en vast eens een kijkje op hun website.


Deze blogpost is deels gesponsord. Ik ontving een voucher van €100 voor het uittesten van een fotoboek. Aangezien ik een deel zelf betaald heb, mag je verwachten dat dit mijn eerlijke mening is.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven