Rewind: dit was mijn 2020

Het cliché der clichés: terugblikken op het voorbije jaar. Maar eerlijk, ik kan deze heerlijke throwback wel gebruiken. Ik wil 2020 met een positief gevoel kunnen afsluiten, hoewel de negativiteit de afgelopen maanden soms leek te overheersen. Daarom blik ik in deze blogpost terug op al het moois dat 2020 mij te bieden had.


Het jaar van de "home studio"-shoots

Dit jaar ontdekte ik eindelijk mijn homestudio. Ik kocht twee jaar geleden een achtergrondsysteem, maar nooit eerder gebruikte ik dit. Tot na mijn fotoshoot met Silke Kessens (@newkids_photograph). Ik kreeg van haar een mist-grijze vinyl achtergronddoek cadeau, de ideale gelegenheid om de homestudio toch eens uit te testen. Wat begon als een test, groeide uit tot een succes: er volgden 11 studioshoots en keer op keer was ik verbaasd door het resultaat. Zo'n simpele set-up met enkel natuurlijk licht, meer hadden we niet nodig.


Ik werkte voor het eerst met een team

In de zomer kreeg ik de vraag of ik de tweede collectie van juwelenwebshop Sur La Lune wou shooten. Een vraag waar ik geen seconde over moest nadenken. In oktober reisde ik naar de andere kant van Vlaanderen voor mijn allereerste styled shoot. We werkten rond het thema 'vintage picknick', verzamelden 3 prachtige modellen en werden zelfs bijgestaan door een vriend voor een behind the scenes video. Het resultaat overtrof alle verwachtingen, het was één van de leukste samenwerkingen van het jaar.


Mijn eerste zelfstandige project: Halloween

Dit jaar besloot ik om voor het eerst iets te doen voor Halloween. Het hele lockdown-gebeuren zorgde ervoor dat ik genoeg tijd had om iets voor te bereiden. Er volgden heel wat shoppinguitjes om accessoires te verzamelen, ik stelde zelf een team samen, hield rekening met de styling en zorgde voor een duidelijk concept. Het vroeg enorm veel tijd, maar het resultaat spreekt nog steeds tot de verbeelding. Ik wil ook meteen even van de gelegenheid gebruik maken om make-up artist Jeni De Borgher te bedanken voor het fantastische werk dat ze leverde.


Ik startte mijn droomstage

Wie mij kent, weet dat ik erg veel belang hecht aan mijn studies. Ik ben altijd een goede student geweest omdat ik oprecht plezier haal uit studeren. In november startte ik een stage waar ik al jaren naar uit keek: ik ging aan de slag als stagiaire bij het communicatieteam van KV Mechelen.


De weken die daarop volgden, stonden in het teken van uitdagingen en grenzen verleggen. Elke dag opnieuw werd ik uitgedaagd om mijzelf te overtreffen en te groeien, zowel op vlak van mijn stage als op persoonlijk vlak. Ik kende een moeilijke periode, mijn relatie liep na bijna 3 jaar stuk, maar ik vond mij toevlucht in mijn stage. Ik werkte veel en hard en kon daardoor mijn schouders mee onder enkele projecten zetten: zo werkte ik mee aan een campagne in samenwerking met het Rode Kruis, mocht ik mijn eerste officiële Pro League wedstrijd fotografen en verscheen één van mijn foto's paginagroot in de krant.

Aster Vranckx & Steven Defour voor KV Mechelen (Het Nieuwsblad + Gazet van Antwerpen)

Eerste officiële competitiewedstrijd die ik mocht fotograferen: KV Mechelen - Waasland-Beveren


2020 was zonder twijfel een bijzonder jaar. Hoewel ik mij het grootste deel van het jaar anders had voorgesteld, kan ik ook wel best tevreden terugblikken op wat ik heb kunnen realiseren. Het was een moeilijk jaar, een jaar waarin meer dan eens tranen vloeiden maar waarin even veel gelachen werd. Ik kan vol overtuiging zeggen dat ik in dit jaar enorm gegroeid ben op veel verschillende gebieden. Ik kan niet wachten om in 2021 verder te groeien, nieuwe mensen te leren kennen en vooral veel nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bring it on.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven