The making of: Halloween Edition

Mijn Halloween shoot was één van mijn grootste, zelfstandige projecten. Ik speelde al langer met het idee om eens iets voor Halloween te organiseren en dit jaar was het eindelijk zo ver. Maar hoe is deze shoot nu precies tot stand gekomen? Ik deel jullie graag het proces van deze shoot.Let's find a team

Vanaf het moment dat ik met het idee speelde, wist ik dat een make-up artist super belangrijk zou zijn. Ik contacteerde mijn vaste make-up artist, Jeni De Borgher, en gelukkig was zij meteen enthousiast om hieraan mee te werken. Ook de zoektocht naar de ideale modellen duurde niet lang: ik had een zeer duidelijk concept in mijn hoofd dat perfect paste bij mijn beste vriendin Meaghan en haar vriend Gilles.


The idea

Tijd om het idee duidelijk af te lijnen. Ik wou graag een Halloween-bruiloft als thema. Een elegant, mysterieus en donker koppel zou de hoofdrol spelen. Ik verzamelde voorbeeldfoto's op Pinterest en van zodra het moodboard klaar was, deelde ik het met de make-up artist en de modellen zodat iedereen meteen op de hoogte was.


Props

Goede props en accessoires kunnen je fotoshoot echt een niveau hoger tillen. Het toont dat er een bepaalde voorbereiding geweest is. Ik wou een beetje afstappen van de klassieke Halloween accessoires (uitgeholde pompoenen, rookbommen...) en kwam al snel op het idee om vintage kandelaars te zoeken. Omdat er maar een beperkt budget was, begon ik mijn zoektocht op 2dehands. Ik zocht en vond, de lieve mevrouw waarvan ik vier kandelaars kocht, gaf mij er zelfs nog twee extra cadeau. De rest van de props kocht ik voor spotprijsjes in de Action en bestelde ik op Amazon. Een dag voor de fotoshoot besliste ik om toch een paar pompoenen toe te voegen, deze vond ik bij OhGreen.


Preparations & ready to shoot

Ik verzamelde alle props de dag op voorhand. Omdat er regenachtig weer voorspeld was, zorgde ik ervoor dat het meeste in een plastic bak geraakte en ik zorgde ook voor extra handdoeken om het materiaal te kunnen afdrogen. Ik besloot om mijn witte paraplu mee te nemen als accessoire, you never know met ons Belgisch weertje.


We verzamelden 's ochtends bij Gilles thuis. Er was ongeveer 2 uur voorzien voor make-up en met een tasje koffie en warme chocomelk erbij maakten we het extra gezellig. We vertrokken in de regen naar de locatie, maar als bij wonder bleef het bijna gedurende heel de shoot droog. Ik had op voorhand enkele ideetjes die we konden uitwerken, maar ik liet ook ruimte aan Gilles en Mea om suggesties te doen. Zo zijn de foto's met de auto aan Gilles te danken. Jeni bewees dat ze multi-functioneel was en zorgde voor enkele leuke behind the scenes foto's.


Achteraf gezien hebben we erg veel geluk gehad met het weer. De donkere wolken waren er, maar de regen bleef gelukkig even uit. We konden onze tijd nemen zonder opgejaagd te worden door de regenbuien. Via deze weg wil ook nog eens van harte mijn team bedanken: bedankt Jeni voor de prachtige make-up, de assistentie tijdens de shoot en het maken van de behind the scenes foto's en video's. Bedankt Meaghan en Gilles om jullie dag vrij te houden en bedankt voor jullie enthousiasme en inzet tijdens de shoot. Bedankt aan mijn vriend en mama om alles mee tot in detail te plannen en op accessoire-jacht te gaan. Dit was een passie-project, eentje om nog heel lang te onthouden.


Geen paniek, Meaghan en Gilles behoorden tot mijn bubbel

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven