Valentine Sessions 2021 - mijn eerste shootdag ooit

Valentijn zit erop en dit jaar liet ik dit niet ongemerkt voorbijgaan. Ik besloot om een Valentijnsactie op poten te zetten en eindigde met het organiseren van mijn eerste shootdag ooit: de Valentine Sessions. In deze blogpost blik ik even terug op de voorbereidingen en het verloop en deel ik ook alle werkpunten die ik voor mijzelf heb opgemerkt.


Valentine Sessions: wie, wat, waar?

Het concept was heel simpel: koppeltjes konden een tijdslot reserveren op zondag 7 februari voor een mini-shoot van een halfuurtje op één van mijn favoriete locaties. Aan de hand van een pre-registratielijst konden geïnteresseerden zich opgeven om als eerste op de hoogte gebracht te worden aangezien er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar waren. Ik zorgde voor een leuke aankleding en enkele leuke accessoires en een weekje voor de shoot mailde ik een stijlgids door om de koppeltjes enkele laatste tips en tricks mee te geven.


Hoe verliep de shootdag?

De shootdag zelf verliep rustiger dan ik gedacht had. De hevige sneeuwval maakte het even spannend, maar uiteindelijk besloot ik toch om de shoots te laten doorgaan. Ik contacteerde alle koppels en iedereen was akkoord om de sneeuw te trotseren. Het zou een speciale - en koude - shoot worden, maar iedereen had er wel zin in. Ik had in de auto enkele handdoeken liggen en een paar thermosflessen met warme chocomelk zodat we tussendoor regelmatig konden opwarmen. En dat was ook nodig.


Met een gevoelstemperatuur rond -11°C verliep het shooten niet altijd even vlot. Naar het einde van de tweede mini-sessie toe, voelde ik mijn vingers niet meer. Iets banaal, maar dat zorgde er wel voor dat ik geen foto's meer kon maken. Mijn vingers werkten niet meer mee. Even opwarmen dan maar, en weer gaan!


Wat verliep er goed?

Een groot pluspunt vond ik de voorbereidingen. Ik had verschillende mailings voorbereid en hield zo contact met de koppels. Ik had ook veel tijd besteed aan de landingspagina waar ik uiteindelijk best wel trots op was. De stijlgids is ook veel beter geworden dan ik op voorhand had durven denken. Het testshooten met Michelle en Bram een weekje op voorhand was ook een verstandige beslissing geweest, daardoor was op de dag zelf volledig vrij van stress en wist ik exact welke poses goed werkten en welke niet.


Wat verliep er minder goed?

Natuurlijk ben ik ook realistisch: het zou een wonder zijn moest deze shootdag meteen perfect verlopen. En dus ben ik ook kritisch voor mijzelf en heb ik nagedacht over wat ik beter kon aanpakken. Het eerste puntje waar ik meteen aan denk, is de timing. Ik had tussen elke sessie een kwartier extra tijd voorzien, maar in de praktijk bleek dat veel te veel, zeker met deze temperaturen.


Daarnaast ben ik ook van plan om bij een volgende shootdag iets meer verschillende accessoires te voorzien. Ik had veel accessoires voor de Valentine Sessions, maar weinig verschillende. Ik merkte tijdens het shooten dat ik zo sneller teruggreep naar dezelfde poses, dezelfde accessoires en zo steeds dezelfde foto's maakte. Voor het koppel is dit natuurlijk niet erg, maar voor mijn portfolio achteraf is dat net iets minder handig. Maar ik ben ook niet te streng voor mijzelf: het extreme weer zorgde er ook voor dat er niet veel mogelijkheden waren.


Komt er nog een vervolg?

Als het aan mij ligt: JA! Ik zou heel graag nog eens een nieuwe shootdag organiseren, maar dan wel bij net iets aangenamere temperaturen. Of ik dit alleen ga aanpakken of eventueel in samenwerking met andere ondernemers, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het spontane, ongedwongen en 'normale' van deze shootdag sprak mij heel erg aan, maar anderzijds lijkt het mij ook heel fijn om eens in een volledige 'styled setting' een shootdag te organiseren.


Als er ooit een nieuwe shootdag komt, zal deze eerder naar de zomer toe worden gepland en dan zien jullie het als eerste op mijn Instagram verschijnen ;-).

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven