Waarom ik niet meer elke dag post op Instagram

Het feit dat je hier bent, wil zeggen dat je toch ook wel bewust bezig bent met Instagram. Ik ook, het grootste deel van mijn 'klanten' en modellen vindt mij via mijn Instagramprofiel. Er is een tijd geweest dat ik elke dag een post had klaarstaan omdat ik dacht dat dat het beste was. Maar ik heb mij vergist.

Noted Agency - Business shoot

Constante druk

Er is een tijd geweest dat Instagram voor een gigantische druk zorgde. Ik was mij ervan bewust dat Instagram super belangrijk was omdat de meeste klanten via deze weg tot bij mij geraken. Ik was dan ook vastberaden om mijn Instagram-account goed te onderhouden. Het resultaat? Ik voelde dagelijks stress omdat ik nog niets gepost had, ik kon geen goede copy bedenken, ik vond geen geschikte foto's, mijn feed werd één grote chaos en het ergste van allemaal: ik was niet meer tevreden over de foto's die online verschenen, ik postte maar iets om te kunnen posten, niet omdat ik het wilde delen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.


Kwaliteit boven kwantiteit

En dus stopte ik met dat dagelijks posten. Als fotografe hecht ik veel meer belang aan de kwaliteit van mijn posts dan de hoeveelheid. Dus ja, ik sla liever drie-vier dagen over als dat betekent dat ik na vijf dagen een kwaliteitsvolle en interessante post op jullie kan afvuren. Ik vind het veel belangrijker om een portfolio te maken van mijn Instagram-account waar enkel posts op staan waar ik 100% achter sta, dan dat ik dagelijks iets online kan zetten om het algoritme tevreden te houden.


Niet forceren, wel plannen

Vergis je niet, ik investeer meer tijd dan ooit in mijn Instagram en toch post ik minder. Bizar, toch? Helemaal niet. Ik dwing mijzelf niet meer om dagelijks te posten omdat ik weet dat ik dat toch niet kan volhouden. In plaats daarvan gebruik ik één dag per maand om door mijn foto's te gaan van de afgelopen maand. Ik selecteer een aantal foto's die ik graag wil posten en plan deze in verspreid over de hele maand. Zo ben ik zeker dat mijn Instagram-account niet stilvalt, maar dat ik wel steeds iets post waar ik tevreden over ben. Heb ik tussendoor zin om iets spontaan te delen of om toch al een recente shoot te publiceren? Dan kan ik nog steeds gewoon "live"-posten. Ik ga veel bewuster om met de content die online verschijnt en dat geeft een soort rust.

Complete Shop - Studio Session


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven